Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Bleaching (Beyazlatma)

Beyazlatma, dişlerin yapısında bulunan ( yani içine sinmiş ) renklenmeleri ortadan kaldırma işlemidir. Bunun, klinikte hekim tarafından yapılan ve dişlerin yüzeylerine yapışan bakteri plakları ve diş taşı temizliği ile karıştırılmaması gerekir. Zaten beyazlatmanın başarılı olabilmesi için öncelikle hekim tarafından diş taşı temizliği yapılmalıdır. Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi vardır.

Home Bleaching:
Hastanın kendisi tarafından evde uygulanan diş beyazlatma işlemidir. Basit düzeydeki renklenmelerde tercih edilir. Bu işlemin yapılabilmesi için hastadan bir ölçü alınarak ağız modelinin çıkarılması gerekmektedir. Bu model üzerinde şeffaf ve elastik bir kılıf hazırlanır. Bu kılıfın içerisine diş hekimi tarafından verilen beyazlatıcı jel konularak hastanın kendisi tarafından ağzına takılır. Genellikle gece veya hafta sonları uygulanır.

Office Bleaching:
Diş hekimi tarafından muayenehanede uygulanan beyazlatma yöntemidir. Bir dişe veya tüm ağza uygulanabilir. Beyazlatılması daha zor olan dişlere genellikle muayenehanede müdahale etmek gerekir. Isı, ışık gibi çeşitli tekniklerle bir veya birkaç seansta uygulanır.
Her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih, renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.