Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Çocuk Dişhekimliği

Çocuk Diş Hekimlerimiz, çocuğunuzun ağız ve diş sağlığı gelişimini kontrol edip kayıtlarını tutarak sağlıklı gelişmelerini sağlarlar. Çocuklar çok küçük yaşlarından itibaren (6 ay- 1 yaş ) diş hekimine götürülmelidir. Bu hem çocuğun bu ortamla tanışarak korkmadan gelebilmesini hem de ebeveynlerin çocuklarının diş sağlıklarını en üst seviyede tutmak için neler yapmaları gerektiğini öğrenmesini sağlar. Çocuklarda uygun beslenme, doğru diş fırçalama tekniklerinin uygulanması ve çürüklerin oluşmasını önlemeye yönelik bazı uygulamalar ile çürük gelişimini engellemek mümkündür.

Bunlardan birisi; " fissür örtücü " dediğimiz malzemedir. fissürler süt azı, daimi azı ve daimi küçük azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerinde bulunan oluklardır ve çürükler genellikle bu oluklarda başlar. Fissür örtücüler ile olukların üzeri kapatılıp, o bölgeye bakterilerin sızması engellenerek çürük başlaması önlenir. Bu işlem, 6 yaşından itibaren çıkan daimi azı ve daimi küçükazı dişlerine de uygulanabilir.


Bir başka koruyucu uygulama ise flor uygulamasıdır. Bu yöntem dişlerin yapısını kuvvetlendirerek çürüğe karşı dayanıklılığını artırır.  Flor hem yüzeysel hem de sistemik şekilde uygulanabilir. Yüzeyel flor uygulamaları diş hekiminin klinikte periyodik olarak uyguladığı bir yöntemdir. Sistemik flor uygulamaları ise flor tabletler sayesinde gerçekleşir. Diş hekiminiz yaşadığınız bölgenin su-flor oranına göre flor tabletleri size reçete eder. Flor dişlerin gelişim süresince yapılarına katılarak daha dirençli olmalarını sağlar. Eğer çocuğunuzun dişlerinde çürük varsa da bu çürükler mutlaka tedavi ettirilmelidir. Enfeksiyon alttan gelecek olan daimi dişe zarar verebilir.


Ayrıca tedavi edilmezse ilerleyerek yaygın iltihaplara sebep olabilirler. Sonuçta dişin erkenden çekilmesine sebep olur. Eğer zamanından önce süt dişi kaybı meydana gelmişse mutlaka diş hekiminize başvurup yer tutucu yaptırmalısınız. Erken süt dişi kaybı oluşan boşluğun, olması gereken diş tarafından değil de, yan dişler tarafından kayarak kapanmasına yol açar. Bunun sonucunda çene ve yüz gelişimi bozulur, sürekli dişler geç veya çapraşık sürebilir.