Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Tam Estetik Porselenler

Porselen, diş minesine en yakın ve en sağlıklı malzemedir. Kırılgan yapıları nedeniyle birkaç yıl öncesine kadar porselenler ağızda tek başlarına değil de metal bir altyapı üzerinde işlenerek kullanılıyorlardı. Ancak günümüzde porselenlerin yapılarının ileri teknolojik yöntemlerle güçlendirilmesi ile bu sorun ortadan kalkmıştır.

Metal altyapı, ışığın dişin içinden geçmesine engel olduğundan doğal diş minesindeki transparanlıktan uzak donuk ve yapay restorasyonlara, dişeti kenarında da gri alanlara yol açabilmektedir.

Metal Desteksiz Sıkıştırılmış Seramik Kron-Köprüler : Güçlendirilmiş porselenin özel makinalarda sıkıştırılması ile elde edilir. Özellikle ön dişlerde, ışık geçirgenliğinin çok iyi olmasından dolayı tercih edilir.

Metal Desteksiz Zirkonyum Köprüler : Destek olarak metal yerine beyaz renkli  zirkonyum alaşım kullanılır. Dayanıklılığının çok yüksek olması arka bölgedeki köprülerde kullanılabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca zirkonyumun beyaz renkli olması da köprünün estetik avantajını oldukça önemli kılar.

Zirkonyuma karşı alerji oluşabilir mi?
Zirkonyum insan dokusuyla uyumu en yüksek olan metallerden bir tanesidir. Allerji riski çok düşüktür.

Metal desteksiz olmasının avantajları nelerdir?
Metal destekli porselenlerin diş ile dişeti birleşim yerinde koyu renkli bir çizgi göürülür. Ayrıca ışığı iyi geçiremediği için fotoraf makinası flaşı gibi bazı ışıklarda sanki yokmuş gibi görülürler. Tam seramiklerde ise bu özellikler tam tersidir.

Zirkonyum köprülerin avantajı nelerdir?
Zirkonyum metali el değmeden makinada işlendiği için dişle birebir uyum gösterir. Dayanıklılığı çok fazla olduğu için arka bölgelerde de kullanılabil