Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 İmplantoloji

İmplantlar çekilmiş olan yapay dişlerin yerine yerleştirilen titanyumdan yapılmış, çok özel yapım tekniklerine sahip olan yapay dişlerdir. Diş implantlarının yapımları sırasında üstün teknolojiler kullanılmaktadır.

Dental implantoloji diş hekimliğinin yeni bir dalıdır. Eksik dişlerin ve destek dokularının yerine konulmasını sağlar.

Birçok insan zaman geçtikçe protezlerin dişlerinin sadece zayıf bir taklidi olduğunun ve konuşmak ve çiğnemek gibi basit fonksiyonların bile protezler yüzünden ağrı ve rahatsızlık verdiğini farkettiler. Bu da diş hekimliğinde diş yerine geçebilecek eksik olan dişlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilecek sistemlerin geliştirilmesi için araştırmaların başlamasına vesile oldu.

İmplantların başarısı garantili midir?
İnsan vücüdunun üzerine yapılan hiç bir işlemin tam anlamıyla garantisi olamaz. Çünkü tek bir faktöre bağlı değildir. Biz elimizden gelen en büyük titizlikle çalışarak hekim hatalarını ortadan kaldırıyoruz. Hastalarımızdan beklediğimiz; sizin de ağız bakımına titizlikle yaklaşarak implantınızı çok uzun yıllar kullanabilmenizdir.

İmplant her yaşta yapılabilir mi?
İmplant her yaşta yapılabilir. Çocuklar da çene gelişimi tamamlandıktan sonra, yaşlılarda ise eğer ileri derece de implant operasyonlarını engelleyecek bir rahattsızlık yoksa rahatlıkla implant yapılabilir.

İmplant allerji yapar mı?
İmplant, titanyum adı verilen metalden yapılmıştır ve titanyum insan vücuduna en uyumlu(%99 doku uyumlu) metallerden birisidir. Allerji riski çok azdır.

İmplant yapılırken her diş için bir implant mı gerekir?
İmplant sayısı eksik diş sayısına, dişsiz bölgenin uzunluğuna ve yerine göre değişir. Örneğin; üst çenesinde hiç dişi olmayan bir hastaya  duruma göre 5-6 implantla bütün dişleri yeine koyulabilir.

İmplantın üzerine yapılan dişler kırılırsa ne olur?
Eğer implantın kemik içerisindeki kısmında herhangi bir bozulma söz konusu değil ise diğer parçalar yenilenebilir.