Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Koruyucu Diş Hekimliği

Koruyucu diş hekimliği için en az altı ayda bir rutin temizlik ve muayene için diş doktorunuzu ziyaret etmeniz tavsiye edilir. Diş problemleri küçük olarak başlayabilir ama çok hızlı bir şekilde çok daha ciddi durumlar haline dönüşebilir. Problemleri erken yakalandığında tedavi etmek çok daha kolaydır.

Düzenli muayenelerle ağzınızın sağlığını incelenir, dişlerinizin etrafındaki kemik düzeyleri ölçülür, çürük kontrolü yapılır, oral kanser araştırması yapılır, restorasyonlarınızı gözden geçirilir, ısırmanızı değerlendirilir ve dişlerinizdeki plak ve tartarlar temizlenir. Periodontal hastalığa neden olan bakteriler plak ve tartarda gelişir ve kemik, hatta diş kaybına neden olan toksinler üretirler. Diş fırçası ve diş ipi tartarı yerinden bile oynatamaz; bu nedenle bunları altı ayda bir diş hekimince temizlenmesi gerekir.

Altı aylık muayeneniz ve temizlik, koruma programının kritik bir bölümüdür. Gelişmiş diş problemlerinden korunmanın en iyi yoludur ve diş hekimi sandalyesinde geçireceğiniz zamanı ve parayı minimize eder.

Örneğin gingivitin ve diş eti hastalılarının büyük bir bölümünün etkileri geri döndürülebilirdir. Ancak gingivit periodontal hastalığa dönüştüğünde meydana gelebilecek kemik kaybı geri döndürülemez bir durumdur.

Diş yüzeyindeki küçük bir çürük tedavi edilebilir ancak eğer dişin iç tabakalarına yayılan bir çürük için kanal tedavisi uygulanması veya dişi ancak kuronla yenilemek mümkün olabilir.

Eğer çatlamış bir dolgunuz varsa dişin pulp tabakasında enfeksiyona neden olabilir ki bu da kanal tedavisi gerektirir.

Kötü bir ısırma temporomandibular eklem (TMJ) ile ilgili problemlere etki yapabilir ve ağrılı kas spazmları döngüsü ve diğer çene eklemi problemlerine (TMD ya da temporomandibular bozukluk) neden olabilir. Potansiyel olarak hızlı gelişen problemler listesi daha da artırılabilir.