Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Ağız ve Çene Cerrahisi

Yirmi Yaş ve Gömülü Dişler
Yirmi yaş veya diğer gömülü dişlerin varlığı ve genellikle çene darlığından dolayı sürmemeleri diş hekimliği kliniğinde sıkça görülen bir durumdur. Bu durumda en sık sorulan soru kişinin herhangi bir şikayeti olmasa da, bu dişlerin çekilip çekilmemesidir. Farklı nedenlerden dolayı böyle dişlerin sorun çıkarmasını beklemeden çekilmesi önerilir.

* Çene darlığı nedeniyle dişlerin sürmesi için gerekli yer olmayabilir ve dişler uygun olmayan pozisyonlara yerleşerek o bölgede iltihaba neden olabilir. Bu da iltihabın bütün ağız, burun ve solunum yoluna yayılmasına neden olur.
* Kist oluşumuna neden olabilir ve bu kist bütün çene kemiğine yayılabilir, komşu dişlerin çürümesine ve çekilmesine neden olabilir.
* Üst çenede sinüslere olan yakınlığından dolayı, sinüslerin iltihaplanmasına yol açabilir ve vücutta bir fokal enfeksiyon riski yaratır.
* Diş hekiminin yapacağı bir tedaviyi (protez, dolgu gibi) ve ortodontik tedavinin başarısını engelleyebilir.

Bu nedenlerden dolayı gömülü, yarı gömülü yirmi yaş ve diğer dişlerin şikayet olmadığı durumda bile çekilmesi en doğru tedavi yöntemidir .

Otojen Diş Transplantasyonu
Çürük, kaza veya diğer nedenlerle erken yaşta insanlar dişlerini kaybedebilmektedir. Özellikle 6 yaş dişi dediğimiz ilk sürekli büyük azı dişlerinin yetersiz ağız-diş bakımı sonucu erken yaşta çekilmesi sıkça görülen bir durumdur. Böyle vakalarda eğer henüz sürmemiş yirmi yaş dişleri mevcutsa, bu dişler kaybolan ön bölgedeki dişlerin yerine transplante edilebilir. Bu teknik, ülkemizde çok sık uygulanmasa da kliniğimizde başarıyla yapılmaktadır.