Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Laminate Venerler(Porselen yapraklar)

Laminate porselenler özellikle ön grup dişlerde kullandığımız çok ince seramik materyallerdir. Dişlerinin şeklinden ve renginden memnun olmayan, kırık, aşınmış, üst üste binmiş dişlere sahip olanlarda, diestema dediğimiz dişleri arasında aralık bulunan kişilerde uygularız. En önemli özelliği dişlerin ön yüzeylerinde ortalama 0.5 mm.lik bir aşındırma yapılarak dişin hazırlanmasıdır. Dolayısıyla yapılan porselen çok ince ve kırılgandır. Ancak yapılan araştırmalar göstermiştir ki, dişe travma geldiğinde diş kırıldığı halde laminate porselenle diş birbirinden ayrılmamıştır.

Laminate Porselenlerin Avantajları

Laminate porselenlerin iki önemli avantajı vardır. Birincisi tamamen dişin minesini taklit ederler. Diş minesine ışık geldiğinde ışığı emerler. Geri yansıtmaz. Bu diş minesinn karakteristik özelliğidir. Laminate de ışık geldiğinde mine gibi ışığı emer ve minenin doğal rengi, dokusu, parlaklığı hissedilir.

Diğer farklılığı ise renk değişmezliğidir. Diğer bonding materyalleri zaman içersinde içtiğiniz çay, kahve, sigara ile rengi değişir. Laminate bir seramik türü olduğundan dolayı ve içerdiği cam partiküllerinden dolayı yüzey rengi değişmez ve pürüzsüz kalır.