Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Sağlıklı Yiyecekler, Sağlıklı Dişler

Hızlı gelişen gençler genellikle akşamları, hafta sonları ve öğlen ile akşam yemeği arasında abur cubura gereksinim duyarlar. Ellerini şeker kavanozlarından uzak tutmak için çekici, çabuk ve ekonomik olan yaratıcı, sağlıklı alternatiflere gereksiniminiz var.

Görüntü Pazarlamada En Önemli Şeydir

Dikkat ettiyseniz marketlerde paketleme, çocuk yiyeceklerini çekici kılmanın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bizler evde her ne kadar yiyecek kaplarını en son video oyun karakterleri ile süsleyemesek de çocukların yiyeceklerini çekici hale getirebiliriz.

Küçük fermuarlı plastik torbalar her türlü yiyeceği koruyabilmekte ve çocukların diledikleri yere kolayca götürebilmelerini sağlayabilmektedir. Bu tür torbaları, ucuz stikerlerle dekore ederek çocuklarınız için eğlenceli hale getirebilirsiniz. Yiyecekleri çevre ile dost, yeniden kullanılabilir kaplara koymak isterseniz, marketlerde bu tür küçük plastik yiyecek kaplarını bolca bulabilirsiniz.

Çok küçük çocuklar ( dört yaşına kadar olanlar) yiyeceklerini temiz kurabiye kutularından yemeyi severler; her bir yiyecek türü farklı bir kutuya konabilir. Birkaç fikir ister misiniz? Gevrek halkalar, “balık” krakerleri, fıstık ( üç yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir çünkü boğulmaya neden olabilir) , küçük peynir küpleri, üzüm (üç yaş altı çocuklar için ikiye ya da dörde bölünmüş) ya da elma, muz ya da çocuğun sevdiği diğer meyve dilimlerini deneyebilirsiniz.

Biraz daha büyümüş çocuklar kendi yiyeceklerini kendileri hazırlamayı severler (ama kendileri için hazırlanmışları değil!). 12 yaşın altındaki çocukların mikrodalga fırın kullanırken gözetim altında tutulmalı ve tüm çocukların da yiyecekleri temiz bir kesme tahtası üzerinde dilimlemenin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirilmeleri gereklidir.

Büyük çocukların kendi kendilerine hazırlayabilecekleri kolay yiyecekler

Genç çocuklar yiyeceklerini kendileri hazırlamayı çok severler bu nedenle bu tür yiyecekler çocuklar için harika bir seçenektir.

* fındık yağıyla yapılmış ve muz dilimleri ile bezenmiş pirinç kekleri

* Üzerine fıstık yağı ya da krem peynir sürülmüş kereviz çubukları

* Fıstık ve peynir dilimleriyle karışmış gevrek halkalar

* bir kase düşük şekerli tahıl ve süt

* üzerine fıstık yağı, çikolata yağı veya krem peynir sürülmüş ve bir dilim peynirle süslenmiş ve mikro dalgada ısıtılmış mini bagel

* kırıntıları içinde ya da üstünde olan mısır unu krakerli puding kapları

* fıstık yağı ya da cheddar peynir sürülmüş elma dilimleri

* donmuş yoğurt ya da granola ile süslenmiş meyve konservesi

* mikrodalgada ısıtılmış tortilla üzerinde peynir, bezelye ya da her ikisi de

* fıstık ya da çikolata sürülmüş krakerler

* kraker ve peynir

*  pişmiş pastanın üzerine yağ, parmesan peyniri ya da dilimli sebzeler konduktan sonra mikrodalgada ısıtılması

* donmuş gofretler, donmuş yoğurt ya da mevsime uygun meyvelerle bezenmiş

* meyveli yoğurt

* parmesan peyniri ile süslenip pişirilmiş donmuş ekmek veya bisküvi parçaları

* tortilla şeklinde yağda pişirilmiş yumurta ve peynir


Sağlıklı olabilirler


Tüm paketlenmiş yiyecekler çocuğunuzun dişleri için sağlıksız ya da kötü değildir. * Elma sosu, meyve ve puding kapları, peynir, krakerler ve mini yoğurtlar uygun, sağlıklı ve diş dostudurlar. Kuruyemiş ve kuru meyve karışımları da sağlılıdır ama yedikten sonra dişlerin iyice fırçalanması gerekir. Kuru meyveler dişlere yapıştığından, çürümeye neden olan asitlerin üretilmesini engellemek için dişlerden temizlenmelidir.