Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Dişeti Hastalıklar Tedavi Edilmezse

Periodontal hastalıkların tedavisi için alternatifleriniz nelerdir? Eğer periodontal hastalığınız varsa, seçenekleriniz sınırlıdır. İki şey yapabilirsiniz

  • Tedaviyi geciktirmek ve
  • Bir tedavi seçmek

Tedaviyi geciktirmek riskli bir alternatiftir çünkü periodontal hastalıklar kendi kendilerine iyileşmez. Periodontal hastalılık dişlerin, diş etlerinin ve dişleri saran kemiklerin sürekli ve dejeneratif enfeksiyonudur ve bakterilerden dolayı oluşur. Bakteriler toksin üretir ve bu toksinle de, vücudun bunlara reaksiyonu ile birlikte dişlerin etrafındaki kemiği yok eder. Kaybolan kemik hiçbir zaman geri gelmez. Eğer kemiğin önemli bir miktarı kaybedilirse, dişler sabit kalma özelliğini yitirir ve çekilmeleri gerekir. Bu da, parsiyel ve hatta tam bir damak protezi takmanızla sonuçlanabilir.

Periodontal hastalık için tedavi seçimi


Periodontal hastalıklar için tedavi kök yüzeyinin temizlenmesi ve ölçeklenmesi, evde uygulanacak yeni teknikler, daha sık diş temizliği ve daha ciddi durumlarda da operasyonu içeren bir işlemler bütününü içerir.

Dişinizi diş eti hastalığından dolayı kaybetmek zorunda değilsiniz. Her ne kadar periodontal hastalıklar kendini tekrarlasa da günlük plak temizliği ve düzenli tedaviler enfeksiyonu temizleyip hastalığı kontrol altında tutar.